Estrella Morente

26/02/2014 - 21:00h
Palau de la Música

Estrella Morente

Entrades Estrella Morente Barcelona 2014 15 Festival Mil·lenni

Flamenc amb solera i obert de mires

Estrella Morente recorda al seu web el concert que va donar el 2006 al Palau de la Música, dins del Festival del Mil·lenni, com un dels més memorables de la seva carrera. Torna al temple del modernisme amb el seu quart disc “Autorretrato”, el més ambiciós i eclèctic de la seva carrera, amb col·laboracions de, entre d’altres, Paco de Lucia, Pat Metheny i Michael Nyman.

Estremeix sentir-la cantar al tema que l’obre, un “Pregón de las moras” que també serveix d’inici al seu concert, els versos que diuen, “ay papaíco de mi vida yo no puedo andar/se me han roto las alpargatas y me he clavado un cristal”, veient a la portada a un Enrique Morente amb els palmells de les mans juntes, igual que un àngel vetllant des de la penombra per la seva filla.

Quan el disc es va publicar el seu pare ja no era amb ella per a emparar-la, és per això que el duet que fa amb ell, al “Adagio” que el tanca, es converteix en un dels moments més emotius del seu concert. Amb la seva veu serena i profunda, innovadora i contemporània, Estrella Morente és capaç de passar de la carícia al to punyent, d’unes sevillanes antigues al tumbao cubà i d’una havanera a homenatjar la Lola Flores. I ja sigui afalagada amb el toc ortodox per bulerías o en la fusió, la seva veu resplendeix com un astre del firmament flamenc.

www.estrella-morente.esBack to Top ↑